Összetevők (4 főre)
600 g darált sertéslapocka
100 g vöröshagyma
50 g étolaj
150 g paradicsompüré
0,5 g babérlevél
3 g őrölt bors
1 g őrölt fahéj
80 g búzaliszt
300 g zöldségalaplé
400 g tej
150 g tejszínes krémsajt
300 g sárgarépa
300 g fehér gyökér
200 g cukkini
200 g padlizsán
600 g burgonya
150 g reszelt sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom napraforgóolajban.
A hagymán paradicsompürét pirítok.
Ízesítem babérlevéllel, sóval, őrölt borssal, nagyon
kevés őrölt fahéjjal. A darált húst ráteszem
erre a hagymára, és párolom állandó keverés mellett.
Amikor elkészült, kevés liszttel megszórom,
zöldségalaplevet és tejet keverek hozzá. Állandó
keverés mellett felforralom. Ekkor kerül bele a tejszínes
krémsajt. A felkarikázott padlizsánt, cukkinit,
sárgarépát és fehérrépát megforgatom lisztben,
olajpermettel megszórom. Az előkészített zöldségeket
sütőben megsütöm (170 °C, 25-35 perc).
Az egészben megfőtt burgonyát összekarikázom.
Mindent összekeverek egy keverőtálban. Kiolajozott
tepsibe simítom. Megszórom a tetejét reszelt
sajttal, és 30-40 perc alatt megsütöm (180 °C).
További Receptjeim:
Buday, Otthon – Tartalmas reggeli
Összetevők (4 főre) Babos paradicsom300 gr Friss paradicsom 400 g főtt
2023-03-11
Sajtos sonkás toast salátával
Összetevők (4 főre) Toast8 szelet kenyér50 gr vaj4 szelet, kb
2023-03-05
Sült paradicsomos rakott burgonya és nyárs
Összetevők (4 főre) Köret800 gr burgonya200 gr paradicsom kocka,1 csomag
2023-02-18
Sonkás gombás burgonya palacsinta
Összetevők (4 főre) Savanyú káposzta1000 gr fejes káposzta2 db babérlevél8-10
2023-02-04
Szárnyas nyárs, babbal, és paradicsommal
Összetevők (4 főre) 600 gr csirkemell50 gr édes chili szósz40
2023-01-27
Szűzpecsenye gombakrémmel, és kelkáposztával baconba sütve
Összetevők (4 főre) Szűzpecsenye600gr szűzpecsenye6-8 db nagyobb kelkáposzta levél8 szelet
2022-12-03