Buday Péter, a Zsebszakács

Összetevők (4 főre)

600 g darált sertéslapocka
100 g vöröshagyma
50 g étolaj
150 g paradicsompüré
0,5 g babérlevél
3 g őrölt bors
1 g őrölt fahéj
80 g búzaliszt
300 g zöldségalaplé
400 g tej
150 g tejszínes krémsajt
300 g sárgarépa
300 g fehér gyökér
200 g cukkini
200 g padlizsán
600 g burgonya
150 g reszelt sajt

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom napraforgóolajban. A hagymán paradicsompürét pirítok. Ízesítem babérlevéllel, sóval, őrölt borssal, nagyon kevés őrölt fahéjjal. A darált húst ráteszem erre a hagymára, és párolom állandó keverés mellett. Amikor elkészült, kevés liszttel megszórom, zöldségalaplevet és tejet keverek hozzá. Állandó keverés mellett felforralom. Ekkor kerül bele a tejszínes krémsajt. A felkarikázott padlizsánt, cukkinit, sárgarépát és fehérrépát megforgatom lisztben, olajpermettel megszórom. Az előkészített zöldségeket sütőben megsütöm (170 °C, 25-35 perc). Az egészben megfőtt burgonyát összekarikázom. Mindent összekeverek egy keverőtálban. Kiolajozott tepsibe simítom. Megszórom a tetejét reszelt sajttal, és 30-40 perc alatt megsütöm (180 °C).

További Receptjeim:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter