Buday Péter, a Zsebszakács

Karalábés sajtos metélt földimogyoróval

buday-peter-magánchef-budapest-2

Összetevők (4 főre):

600 g szélesmetélt
80 g szeletelt bacon
400 g reszelt karalábé a levelével együtt
120 g póréhagyma, vagy 5 szál újhagyma
15+10 gr só
3 g őrölt bors
100 g tejszínes krémsajt
200 g tészta főzőlé
100 g friss citrom leve
30 g földimogyoró
20 gr vaj
20 gr napraforgó olaj
60 gr reszelni való sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzöm. Kis kockára vágott bacont pirítok fele napraforgóolajban, fele vajban. A póréhagymát és a reszelt karalábét megpirítom rajta. A karalábé levelét is metéltre vágva hozzápirítom. Sóval, őrölt borssal, citromlével ízesítem. Tejszínes krémsajtot keverek hozzá. A tészta főzőlevével hígítom, majd hozzákeverem a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt sajtot hintek rá. Pirított, só nélküli mogyoróval szórom meg.