Buday Péter, a Zsebszakács

Csicseriborsóval rakott csirkemell salátával

csicseriborsóval rakott csirkemell salátával

Összetevők (4 főre)

400 g csirkemellfilé
400 g csicseriborsó
100 g vöröshagyma
100 g kápiapaprika
300 g sárgarépa
150 g karalábé
200 g kelkáposzta
200 g joghurt
20 g só
5 g őrölt bors
10 g fűszerpaprika
200 g joghurt
100 g citrom leve
100 g reszelt trappistasajt

Elkészítés:

A csicseriborsót megfőzöm hagymás-fokhagymás vízben, só nélkül. Leszűröm, és a negyed részét pürésítem, elkeverem egy kevés joghurttal. Ízesítem sóval, őrölt borssal, kevés piros fűszerpaprikával és friss citrom levével. A megsózott csirkemellet előpirítom, sok cikkre vágott vöröshagymával együtt. A kápia paprikát felkarikázva megpirítom. A kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágva megpirítom. A sárgarépát hosszában hasábokra vágva megpirítom. A reszelt karalábét odapirítva megkaramellizálom. Összekeverem a csicseriborsó krémmel és hozzáadom az egészben hagyott csicseriborsót is. Egy réteg csicseriborsó krémes zöldség, egy réteg hagymás csirkecomb, reszelt sajt, majd ismét a zöldség a csicseriborsókrémmel, és a tetejére újra reszelt sajt. Összesütöm a sütőben (30perc, 190 °C). Tálaláskor egy nagy halom zöld salátalevél kerül a tetejére.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter