Történetem

Eredetileg földrajz-történelem tanárnak készültem, de nem vettek fel a főiskolára. Akkor csapásként értem meg, amiért ma hálás vagyok: szakácstanoncnak álltam a budai Alabárdos Étterembe, ahonnan később egyenes út vezetett a Vendéglátóipari Főiskolára. Mestereimtől megtanultam: Középszerű bárki lehet. Éppen ezért, ha valamit el szeretnénk érni, mindenben a tökéletesre kell törekedni. 

Igyekeztem ezt a jótanácsot megfogadni: Konyhaművészetemet Németországban, Svájcban tökéletesítettem, majd az egész világot bejártam, hogy a gasztromóia minden irányzatát elsajátítsam. Tudásomat itthon először a Remiz, majd a Kisbuda Gyöngye séfjeként kamatoztathattam, majd a Matteo és Larus Éttermeket irányítottam. 1992. évi  kezdettel, és jelenleg is egyébb elfoglaltságaim mellett, saját válallkozásomban dolgozom, mint vendéglátó ipari és gasztronómiai tanácsadó, közszereplő és fellépő, gasztrómiai fesztiválok zsűrije, valamint exkluzív vacsorák és privát események magánchefje. 

2010-és 2015 között életmód váltással sikerült fogynom 50 kilót. Ez a váltás arra inspirált, hogy az egészséges étkezés felé forduljak. Azóta rengeteg felkérést kapok, egészséges ételkészítés bemutatókra. Iskolákban, idősotthonokban, egészség napokon, szívbarát rendezvényeken, és még számtalan helyen kíváncsiak az ilyen típusú ételek elkészítésésre. Vallom, hogy az étkezési szokások a legnehezebben megváltoztatható szokások. Ezért olyan ételeket készítek, amelyek ugyan úgy néznek ki, és ugyan olyan ízű mint az eredeti mindenki által ismert és megszokott étel. Tartson velem, és ismerje meg receptjeimet, ígérem, ízélményük nem okoz majd csalódást! 

Szakmai Elismertség

  • 2018- tól  A DVTK Akadémia sport étkezésének biztosítása saját céggel.
  • 2012 Legjobb rendezvényterem –  Larus Étterem és Rendezvényközpont
  • 2011 Legjobb rendezvényterem – Larus Étterem és Rendezvényközpont
  • 2006-2010 Best of Budapest  – Matteo Étterem
  • 2005 A Vendég című szakfolyóirat magyar konyhafőnökök között végzett felmérése szerint a 12 legmeghatározóbb magyar konyhafőnök közé sorolta
  • 2005-2006 Szintén a Vendég c. szakfolyóirat alapján a Matteo étterem a legjobb 10 magyar étterem közé tartozik
  • 1997-től A Kisbudagyöngye Étterem minden évben a legjobb tíz magyarországi étterem közé tartozott konyhafőnökségem ideje alatt. Megjelenések: Michelin, Red guide, Bib G., RónaiGuide, Czipin Guide
  • 1994 A magyar Szakácsszövetség által adományozott Mesterszakács cím birtokosa
IMG_7581_2

Társadalmi Szerepvállalás

buday-peter-chef-mesterszakacs-budapest
IMG_2971
  • Menza reform – Miskolci Menzareform Bizotsság tagja (2010-2013)
  • ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – Alapító tag
  • Magyar Gasztronómiai Szövetség tagja (2002-2004 Mesterbizottság tagja)
  • Chaine des Rotisseurs tagja – Chef Rotisseurs 
  • Tiszteletbeli Magyar Sajtklub Tag
  • Mátraalja Gyöngyös Borlovagrend tag
esztergom-etele

Média, Tv-s Szereplések

  • 2017-től saját műsor a Life tv-ben „Kavard újra Buday” címmel.
  • 2016 Karc FM (FM 105,9) Rádió – Állandó hétvégi magazinműsorban saját rovat
  • 2015 Egyszerűen Buday szakácskönyv megjelenése
  • 2014 Itt a Buday szakácskönyv megjelenése
  • 2014 Zsebszakács – Saját Youtube gasztrocsatorna elindítása
  • 2008 – 2012 Most a Buday címmel saját TV műsor vezetése az M1 csatornán
  • 2010 Menzareform – kidolgozása és publikálása szinte a teljes magyar média spektrumban
  • 2009 Íz és hagyomány projekt szakácskönyv megjelenése
  • 2003 – 2007 A TV2 Stahl Konyhája című gasztroműsor állandó séfje Majd a Buday! címmel
buday-peter-egyszeruen-buday