Buday Péter, a Zsebszakács

Sült paradicsomos rakott burgonya és nyárs

Összetevők (4 főre)

Köret
800 gr burgonya
200 gr paradicsom kocka,
1 csomag újhagyma
100 gr friss paradicsom
3 gerezd fokhagyma
150 gr tejszínes krémsajt
Nyárs
Só, őrölt bors
250 gr cukkíni
250 gr padlizsán
200 gr félzsíros sajt
Bunda
2 db tojás,
só, bors
40 gr zsiradék
250 gr liszt
200 gr világos sör( nem túl keserű)
és ha szükséges, akkor még
100 gr víz

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát karikákra szeletelem. A kockázott konzerv paradicsomot a kisebb karikákra vágott újhagymát, fokhagymát, és a cikkekre vágott paradicsomot, kevés zsiradékban összeforralom. Sóval, őrölt borssal ízesítem. Hozzákeverem a tejszínes sajt krémet, és a nyers karika burgonyát. Kis hőálló edénybe teszem, ezt a paradicsomos burgonyát, letakarom egy szelet félzsíros sajttal. 40 perc alatt előmelegített 200 C fokos sütőben készre sütöm A cukkínit, és a padlizsánt vékony szeletekre gyalulom. A félzsíros sajtot ugyan akkora szeletekre vágom, mint a zöldségeket. Roládnak feltekerem a sajtot, és a zöldséget, nyársra húzom. Lisztbe forgatom, majd palacsinta tésztába mártom. A videóban sörrel öntöttem fel a tésztát, mert ebben az esetben ad a zöldségnek, és a sajtnak egy kis többlet ízt. Tálaláskor kevés apró leveles salátát is adok hozzá.