Buday Péter, a Zsebszakács

Szűzpecsenye gombakrémmel, és kelkáposztával baconba sütve

Összetevők (4 főre)

Szűzpecsenye
600gr szűzpecsenye
6-8 db nagyobb kelkáposzta levél
8 szelet bacon
50 gr zsiradék

Gomba krém
500 gr gomba
100 gr vörös hagyma
50 gr zsiradék
2 grezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 db tojás,
50 gr liszt

Pirított magok
100 gr Mogyoró, dió, gesztenye
100 gr aszalt gyümölcs vegyesen
30 gr zsiradék

Elkészítés:

Szűzpecsenye gombakrémmel, és kelkáposztával baconba sütve:
A szűzpecsenyét lehártyázom. Megsózom, és elősütöm, (kérgezem) Hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, akkor megkenem tojással, és beburkolom a gomba péppel. Ezután a forrázott kelkáposztába beletekerem, megkenem a tojással és baconnal is beburkolom. 200-C fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. Köretként burgonya pürét, sült almát, és pirított magokat, aszalt gyümölcsöt tálalok hozzá.

Gomba krém:
A szeletelt gombát kevés zsiradékban apróra vágott hagymán megpirítom. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítem. Amikor lehúzom a tűzről, botmixerrel pürésítem. Még forrón kevés liszttel, és tojással megszilárdítom. Ezt a pépet is hagyom teljesen kihűlni.

Pirított magok, és aszalt gyümölcsök, sült alma
A gesztenyét, a mogyorót a diót összekeverem, egy kevés cukorral, és fahéjjal. Serpenyőben, vajon megkaramellizálom. Az alma közepét kivájom, és a sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.