Buday Péter, a Zsebszakács

Szárnyas nyárs, babbal, és paradicsommal

Összetevők (4 főre)

600 gr csirkemell
50 gr édes chili szósz
40 gr olíva olaj
10 gr balzsamecet
200 gr paradicsom
1 cs újhagyma
400 gr kifőtt bab
( nyersen kb: 200 gr)
4 db nagyobb szelet kenyérből pirítós
150 gr tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor piros retek
kakukkfű
só, őrölt bors

Elkészítés:

Az édes chili szószhoz hozzáadom az olíva olajat, sót, őrölt borsot, kakukkfüvet, és a balzsam ecetet. Ha nincsen balzsam ecet, akkor egy kicsit kevesebb borecet is megfelel. A csirkemellet bepácolom, és felhúzom a nyársra. A paradicsomot kisebb darabokra vágom. Az újhagymát felkarikázom. Zsiradékban ezeket együtt egy serpenyőben egyszerre megpirítom. Amikor egy kicsit összeesett, akkor adom hozzá a készre főzött fehér babot. Sóval, őrölt borssal, kevés fokhagymával ízesítem. Készítek pirítóst, és a kanalazok rá fokhagymával, sóval, őrölt borssal ízesített tejfölt. Ha van, akkor néhány karika retekkel is megtetézem.