Összetevők (4 főre)
Babos paradicsom
300 gr Friss paradicsom
400 g főtt fehér bab
15-20 gerezd fokhagyma
30 gr zöld levél
1/2 citrom leve,
só, bors
Diós brokkoli
50 g olíva olaj
50 g dióbél
50 g vaj
600 g brokkoli
só, bors
Omlett
8 db tojás
200 g spenót levél
só, bors
1/2 citrom leve
40 gr vaj
Elkészítés:
A kockára vágott paradicsomot a megfőtt vörös babot a bazsalikom levelét, de jó bármilyen egyéb zöld levél is, összekeverem. Ízesítem sóval borssal citromlével. A diót, a fokhagyma gerezdekkel együtt a szárazon pirítom, majd vajjal is. Végül hozzákeverem a leforrázott brokkolit. Sóval és borssal ízesítem. Az egész tojásokat sóval kicsit felverem. Forró vajba öntve lepénynek készítem. A spenótot forró serpenyőben sóval borssal ízesítve fokhagymával fokhagymát hozzáadva megroppantom. Ezt teszem a tojás lepénybe megszórom sajttal és kész is az omlett.