Buday Péter, a Zsebszakács

Nyári töltött gomba, és töltött paradicsom camemberttel

Összetevők (4 főre)

4 db nagy fej gomba
(ha van, akkor lehet portobello, vagy vargánya.)
4 db nagyobb paradicsom
3 db kerek camembert sajt
só, őrölt bors,
100 gr olíva olaj
30 gr fokhagyma
1 db citrom
1 fej jégsaláta
200 gr tök
200 gr fehér répa
200 gr paradicsom
1 cs újhagyma
40 gr sós mogyoró
6 szál friss kakukkfű (vagy egy teás kanál szárított)
12 db friss bazsalikom levél
50 gr száraz fehér, vagy rosébor
200 gr pirítani való kenyér

Elkészítés:

A gombafejeket megpirítom kevés zsiradékban. Sóval, borssal fokhagymával ízesítem. A jégsalátát megpirítom, és sóval, citrommal ízesítem. Cukkíniből, vagy tökből, fehér répából, a gomba szárából, újhagymával, sós mogyoróval készítek olívaolajban pirítással, egy ragut. Ízesítem kakukkfűvel, majorannával, sóval, őrölt borssal citrom levével, A paradicsomok közepét kivájom, teszek bele camambert sajtot, amit néhány csepp borral ízesítek. Meglocsolom és olíva olajban, és fedő alatt, vagy sütőben megsütöm. A felezett camembert sajtot serpenyőben megsütöm. A kenyeret felkockázom, olíva olajban megpirítom
Tálaláskor:
A sült salátát a tányérra teszem és ráfektetem a camembert karikákat. Az egyikre a sült gombafej kerül, a másikra a töltött sült paradicsom. Az egészet megszórom a raguval, és a pirított kenyér kockával. Végül megcsöpögtetem az ételt olíva olajjal.