Buday Péter, a Zsebszakács

Grill szendvics

Összetevők (4 főre)

Szendvics töltelék
150 gr tök vagy cukkíni
150 gr karalábé
150 gr paradicsom
150 gr mozzarella sajt
1 cs újhagyma
40 gr olíva olaj

Krém
100 gr tejszínes krémsajt
100 gr joghurt
30 gr spenót levél(lehet benne sóska is,)
1 cs petrezselyem zöldje
só, őrölt bors
1 db citrom

Elkészítés:

A krémsajtot, az apróra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát összekeverem kevés joghurttal. Belekeverek a töltelékhez használt paradicsom magos belsejét. Sóval, borssal, citrom héjával, és néhány csepp levével ízesítem.

A tököt, a karalábét, és az újhagymát kis kockára vágom. Serpenyőben megpirítom. Hozzáadom a szintén és a kis kockára vágott paradicsom húsos héját, és a felkockázott mozzarellát. Ízesítem, citrom levével, sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel.

A kenyér szeletek közé teszem a tölteléket. Becsomagolom a szendvicsenként 2 szelet baconba. Forró serpenyőben, vagy sütőben megsütöm a pirítóst A tetejére teszem tálaláskor a krémet. Az egész grill szendvicset saláta levelekre tálalom.