Buday Péter, a Zsebszakács

Marha steak magyaros lecsós burgonyával

Összetevők (4 főre)

50 gr sertés zsír,
vagy olyan zsiradék, amit használnak
100 gr bacon
150 gr vörös hagyma
200 gr paradicsom
400 gr TV paprika
8gr kb 2 gerezd fokhagyma
10 gr piros paprika
1 cs petrezselyem zöld
800 gr újburgonya

Elkészítés:

A bacont kis kockákra vágom és kevés zsiradékban kipirítom. A fél főre, (fél karikára) vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt
megpirítom. Az apró kockára vágott leveses paradicsomot megpárolom a hagymán. Ekkor kerül rá a karikázott TV paprika. Megsózom. Amikor levet eresztett a lecsóm, akkor beleszórom a piros fűszerpaprikát. Hozzá keverem a sütőben megsütött karika burgonyát, és az apróra vágott petrezselymet. Összekeverem, és el is készült a szerintem legfinomabb burgonya köret.