Buday Péter, a Zsebszakács

Cukkíni krémmel töltött rántott csirkemell

Összetevők (4 főre)

Rántott csirkemell
2 db egész csirkemell
4 db tojás
200 gr liszt
200 gr pankó morzsa
400 gr étolaj a sütéshez
600 gr cukkíni
¼ db citrom leve

Uborkás burgonya saláta
350 gr görög joghurt
100 gr tejszínes krém sajt
15-20 levél friss bazsalikom
50 gr majonéz
só, őrölt bors
0,5 db citrom
2 gerezd fokhagyma
600 gr újburgonya
200 gr kovászos uborka
300 gr saláta uborka,
de jó a kígyó uborka is.

Elkészítés:

A saláta alapja a joghurtból készült öntet. Görög joghurtba teszek majonézt, de csak keveset, mert ízesítőnek használom. Megsózom. Szórok bele őrölt borsot. Reszelek bele fokhagymát Kerül bele egy kevés citromlé. Az állaga és az íze miatt tejszínes krémsajttal dúsítom. Belekeverem a kis kockára vágott kovászos uborkát, a felkarikázott friss uborkát, és a sütőben megsült újburgonyát.

A cukkínit kimagozom, és megsütöm a sütőben. Amikor megkaramellizálódik teszek bele sót, vajt, és citrom levet és összeturmixolom.

A csirkemellét kinyitom, megsózom, és beleteszem a cukkíni krémet. Összetekerem, és bepanírozom liszttel tojással, és nagy morzsában. Bő zsírban kisütöm.