Buday Péter, a Zsebszakács

Káposzta főzelék fasírttal

Összetevők (4 főre)

Főzelék
1000 gr fejes káposzta
100 gr vörös hagyma
1 db TV paprika
100 gr paradicsom
1 cs kapor
3 gr fokhagyma
1 teás kanál, kb 5 gr füstölt fűszer paprika
5 gr fűszerpaprika
1000 gr kovászos uborka lé
50 gr liszt
só, frissen őrölt bors
40 gr étolaj

Fasírt
4 db zsemle
2 db tojás
500 gr darált sertés , vagy szárnyas hús
só, frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
100 gr vöröshagyma
40 gr étolaj
10 gr fűszer paprika
300 gr étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A szeletelt vörös hagymát, a vékony metéltre vágott TV paprikát, a zúzott fokhagymát, és az apró kockára vágott paradicsomot kevés zsiradékban megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott kaprot is beleszórom. Amikor megpirult a zöldség ráöntöm a laskára vágott fejes káposztát. Ízesítem sóval, kevés őrölt borssal. Pirulás után megszórom füstölt paprikával, és édes paprikával is. Megszórom liszttel, elkeverem, és felöntöm a kovászos uborka levével. Felforralom, és közepesnél kisebb lángon készre főzöm. Többször kell megkeverni, mert a liszt miatt megéghet.

A jól kinyomott áztatott zsemlét és a darált húst egy keverő tálba teszem. Beleütöm a tojást, sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítem. Végül hozzákeverem a kevés zsiradékon, a zúzott fokhagymával együtt pirított apróra vágott vörös hagymát. Egyállagúvá keverem, gyúrom. Pogácsákat formázok a fasírt masszából, és bő zsiradékban kisütöm.