Buday Péter, a Zsebszakács

Töltött cukkíni, kovászos uborka mártással

Összetevők (4 főre)

1500 gr nagyobb cukkíni
300 gr darált sertés, vagy szárnyas hús
3 db zsemle
2 sb tojás
100 gr kovászos uborka
100 gr paradicsom
só, őrölt bors
1000 gr kovászos uborka lé
1 cs kapor
60 gr liszt
50 gr étolaj, vagy inkább vaj

Elkészítés:

Megtisztítom a cukkínit, felkarikázom, és kivájom a magházát. Zsírpapírral bélelt tepsibe teszem. Az áztatott zsemlét, a darált hússal, az apróra vágott paradicsommal, és kovászos uborkával együtt egy tálba teszem. Hozzá ütöm a tojást Ízesítem sóval, őrölt borssal. Ráöntöm a kevés zsiradékban megpirított vörös hagymát Összekeverem, összegyúrom. Az elkészült tölteléket betöltöm a cukkíni karikákba. 200 C-fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. Mártás: Készítek egy világos rántást. A kovászos uborka levével felöntöm, simára keverem, és jól kiforralom. Végül apróra vágott friss kaprot szórok bele.