Buday Péter, a Zsebszakács

Csirkecomb újburgonyával, salátával

Összetevők (4 főre)

4 db csirkecomb
200 gr karalábé
100 gr TV paprika
150 gr sárgarépa
1 cs újhagyma
100 gr leveles saláta vegyesen.
2 db citrom
150 gr olíva olaj
só, őrölt bors
200 gr paradicsom
200 gr cukkíni, vagy tök

Elkészítés:

A csirkecombot sózom, őrölt borssal piros paprikával ízesítem, olíva olajat is adok hozzá. tepsibe teszem, és készre sütöm. Összekeverem.
Mellette az újburgonyát is megsütöm. A serpenyőben forró zsiradékban megpirítom a zöldségeket. A retket, az újhagymát, a paradicsomot összekeverem a leveles salátával, és a sült zöldségekkel. Az elkészült csirkecombot szálaira tépem, és a salátához adom. A sült újburgonyát egy tálban köretként kínálom. A burgonyához keverek egy kapros, fokhagymás joghurtot, vagy tejfölt, amit a csirke sülő szaftjával még jobban beízesítem