Buday Péter, a Zsebszakács

Töltött karalábé egy kicsit másképpen

Összetevők (4 főre)

4 db karalábé
250 gr darált hús
100 gr sárgarépa
2 csomag petrezselyem zöldje
só, őrölt bors
40 gr teavaj
1 cs snidling
10-12 levél friss bazsalikom
2 cs retek
1 cs újhagyma
200 gr angol zeller.
2 db pak choi
2 db szív saláta
1 db citrom
150 gr csicseriborsó
350 gr joghurt
100 gr paradicsom

Elkészítés:

Töltött karalábé
A karalábét megtisztítom, és a közepét kivájom. A darált húsba belereszelem a kivájt karalábéhúst, vágott petrezselyem zöldet és reszelt sárgarépát. Ez a töltelék. Ízesítem sóval, borssal. Keverek hozzá krémsajtot. Habzsákból rátöltöm a fél karalábéra a tölteléket. Tepsibe teszem a betöltött karalábét, és teszek mellé néhány szem burgonyát. Vajat csípek a tetejére, és előmelegített sütőben 220 C-fokon megsütöm kb: 25 perc alatt. Serpenyőben fele vaj fele zsiradékban megpirítom az újhagymát, a zellerszárat, a hónapos retket. Ezután megpirítom a pak choit, és a saláta szívet is. Sóval, borssal, citrommal, ízesítem. Friss paradicsomot is cikkezek bele. Én magamnak mindig teszek bele olíva bogyót is
Hozzáadom a csicseriborsót. A néhány szem burgonya sem maradhat ki.
Saláta öntet
A retket lereszelem a csemege uborkával együtt. Teszek bele apróra vágott petrezselyem zöldet és snidlinget is. Apróra vágott friss bazsalikom levél is kerül bele. Sűrű joghurttal keverem össze. A salátát, bevonom az öntettel, és a tetejére teszem a megsült töltött karalábét, a cikkezett paradicsommal együtt.