Buday Péter, a Zsebszakács

Citromos barna rizs paradicsomos cukkínivel, tonhallal

Összetevők (4 főre)

240 gr barna rizs
150 gr póréhagyma
50 gr olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1,5 db citrom
Só, őrölt bors
205 gr lenmag
200 gr olajos tonhal konzerv
25 gr kapor egy kis csomag kapor

Elkészítés:

A póréhagymát vékony karikákra vágom. Kevés ét vagy olívaolajban megpirítom kevés fokhagymával együtt. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, a citrom reszelt héjával, és citromlével. Belekeverem a kifőtt rizst, és keverek hozzá tejfölt is. A lenmag is hozzámegy. Az így elkészült kásához ét vagy olívaolajban megpirítom a cukkínit, és a paradicsomot. Sóval, őrölt borssal, ízesítem. Kevés kaprot is szórok rá. Az olajos tonhalhoz citromlevet adok. Tálaláskor a rizs teszem a tányér aljára, arra halmozom a cukkínis paradicsomot, végül ráhalmozom az olajos tonhalat. Ha van friss zöld saláta, akkot azt is adok a tetejére.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter