Buday Péter, a Zsebszakács

Húsos kelkáposzta

Összetevők (4 főre)

500 gr darált hús
1 db tojás
100 gr zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors
2 gr vagy 3 gerezd fokhagyma
8 szelet bacon
8 db nagyobb kelkáposztalevél forrázva
100 gr ecetes torma
30 gr lisz
100 gr tejszin
só, kristály cukor
200 gr forrázó lé, vagy zöldség alaplé.
800 gr burgonya (Ha lehet, akkor kifli burgonya)
200 gr vörös hagyma
80 gr teavaj

Elkészítés:

A darált húst ízesítem sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Ütök bele tojást, és adok hozzá zsemlemorzsát. Összegyúrom mint a fasírtot. A forrázott kelkáposzta levelekbe bele töltöm, és beletekerem szeletelt kolozsvári szalonnába. (Bacon) 180-200 C-fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm. A vékonyabb karikára vágott burgonyát zsiradékban egy serpenyőben megpirítom. Hozzáadom a cikkekre vágott vörös hagymát is. Sütőben készre sütöm, és akkor sózom meg. Vajból, egy kevés liszttel rántást készítek, amit felöntök a kelkáposzta forrázó levével. Beleforralom az ecetes tormát, cukorral, és szükség esetén kevés ecettel, utána ízesítek. Tejszínnel dúsítom.