Buday Péter, a Zsebszakács

Buday, Otthon – Csirkemell rolád spenóttal és ropogós szárzeller

Összetevők (4 főre)

2 db egész csirkemell
4 db főtt tojás,
60 gr tejszínes sajtkrém
10 gr vagy egy teáskanál mustár
só, őrölt bors
50 gr vaj
50 gr napraforgó olaj
200 gr spenót levél
100 gr tejszín
50 gr reszelt sajt
1 db szár zeller
200 gr liszt
400 gr olaj a sütéshez
Annyi víz, hogy palacsinta tészta
sűrűségűre legyen kikeverve

Elkészítés:

Egy egyszerű tölteléket készítek. A reszelt főtt tojást, sajtkrémet, ízesítem mustárral, sóval, és fokhagymával. A csirkemellet vékonyra vágom, és kilapítom. Megkenem a töltelékkel, és szorosan feltekerem. Belefektetem egy kiolajozott hőálló edénybe, és a 220 C-fokos előmelegített sütőben, kb: 15-20 perc alatt készre sütöm. Ez alatt, a serpenyőben maradt sülő zsiradékban megroppantom a spenótot, és egy kevés tejszínt öntök hozzá. Ízesítem sóval, őrölt borssal, fokhagymával és kevés mustárral. Kevés reszelt, vagy parmezán, vagy kéksajt ebbe is kerülhet. A nagyon hideg vizet, és a lisztet egy kevés kukoricakeményítővel, úgy keverem össze, hogy egy kicsit hígabb palacsinta tésztára hasonlítson. Belemártva a megtisztított szárzeller darabokat, forró bő olajban kisütöm. Tálaláskor ez adja a ropogós köretet.