
Összetevők (4 főre)
400 gr csirkemell
80 gr bacon
150 gr vörös hagyma
50 gr vaj
400 gr karfiol
400 gr kelkáposzta
só, őrölt bors
1 db citrom
100 gr száraz fehér bor
100 gr reszelt sajt
300 gr tejföl
250 gr széles metélt
1 db piros Tv paprika
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágom, és összekeverem a szeletelt fokhagymával. A rózsákra szedett karfiolt leforrázom, enyhén sós vízben A leforrázott kelkáposztát vékony szinte julienne-re vágom. Vajban megpirítom a vékonyra vágott bacont. Megpirítom a rajta a finomra vágott hagymát. Száraz fehérbort öntök rá, és elforralom. Ráteszem a csirke csíkokat, és megpirítom. Hozzáadom a karfiolt, megsózom és őrölt borssal is megszórom. Beleteszem a kelkáposztát, rányomom egy citrom levét, és összeforralom. Legvégül hozzákeverem a kisebb darabokra vágott piros színű édes paprikát. Belekeverem a kifőtt metélt tésztát. Reszelt sajttal kevert tejföllel, vagy tejszínnel krémes állagúvá teszem.