Buday Péter, a Zsebszakács

Gomba, penne, bacon

Összetevők (4 főre)

300 gr penne tészta
150 gr póré hagyma
200 gr gomba vegyesen
200 gr burgonya
80 gr bacon a raguba
8 szelet a ropogós feltétnek
40 gr vaj
80 gr vörös hagyma
200 gr fehérrépa
1 mokkás kanál oregánó ( kb:2 gr)
1 mokkás kanál rozmaring ( kb:2 gr)
1 mokkás kanál bazsalikom ( kb:2 gr)
só, őrölt bors
1 teás kanál őrölt piros fűszer paprika ( kb: 3 gr )
150 gr paradicsom lé
30 gr spenót levél

Elkészítés:

A szeletelt bacont két sütőpapír között lesúlyozva sütőben ropogósra sütöm. A penne tésztát kifőzöm. Apróra vágott császárszalonnát, kevés vajban kipirítok. Apróra vágott vöröshagymát is párolok a szalonna zsíron. Ráöntöm a kockára vágott burgonyát, nagyobbra karikázott fehér répát, a vastagabbra szeletelt póréhagymát és a gombát. Sózom, őrölt borssal szórom, és beízesítem rozmaringgal, bazsalikommal, és
oregánóval. A pirítás után megszórom kevés piros paprikával, és öntök rá paradicsom levet. A pároláshoz öntök hozzá a tészta főző levéből is. Amikor minden megpuhult, összekeverem a kifőtt tésztával, és egy kevés zöld levéllel. Nekem most spenót volt otthon.