
Összetevők (4 főre)
Húsgombóc
400 gr darált hús
só, bors,
1 teáskanál kakukkfű ( kb: 2 gr )
2 db tojás,
30 gr liszt, vagy zsemlemorzsa
kb: 100-150 gr sör
(Ettől még gyerek is eheti)
Ragu
50 gr vaj
100 gr száraz fehér, vagy
100 gr rozé bor
250 gr tejszín
só, őrölt bors
150 gr póréhagyma
200 gr csiperke gomba
Elkészítés:
A darált húst beízesítem sóval, borssal, kevés fokhagymával, kakukkfűvel, és őrölt borssal. Adok hozzá tojást, kevés lisztet, és jól összegyúrom. Kisebb gombócokat formázok. Tojásból, lisztből, és sörből egy sűrű, de folyós panír tésztát készítek. Ebbe a krémbe belemártom a húsgolyót, és bő zsiradékban kisütöm. A vajat a serpenyőben megolvasztom, és beleöntöm a száraz fehér bort. Elfőzöm a bort, és a serpenyőben maradt vajba beleöntöm a gombát, a vékonyra karikázott póréhagymával. Sóval, borssal ízesítem. Felöntöm a tejszínnel, egyet forr, és tálalom. Tálaláskor juhtúrót, csipkedek az ételre, és pirított dióbéllel is megszórom. Tálaláskor juhtúrót, és pirított dióbelet szórok az étel tetejére.